Biografie

V roce 2019 Adama Mišíka čeká náročný úkol navázat na předchozí úspěšný rok, ve kterém zabojoval v soutěži StarDance, zahrál si boxera v seriálu První republika a zejména vydal přelomový singl „V Tobě.“

Vedle oceňovaného singlu, který měl premiéru při přenosu Česko Slovenské SuperStar, přišel Adam i s EDM peckou „K.O.“ a hip-hopově-taneční věcí „Sixteen“ s DJe Madskillem a rapperem Senseyem, žánrově navazující na předchozí spolupráci s Rennem Dangem na hitu „Slowmo.“

Sbližování s pražskou rapovou scénou bude pokračovat, jako první se ale posluchači v březnu dočkali singlu „Démoni,“ který svým zvukem nastavil očekávaní na připravované celé album. Od vydání se videoklipu dařilo v trendech YouTube a skladba byla nasazena do několika hitparád. Od dubna se Adam vydal s novou kapelou na turné.

Adam Mišík

Biografie

Zpěvák, skladatel a herec Adam Mišík se narodil 7. května 1997 v Praze hudební legendě Vladimírovi Mišíkovi a jeho ženě Evě.

Jako sedmiletý se poprvé představil ve filmu, když ho Jan Hřebejk obsadil do „Krásky v nesnázích“. Na casting byl přitom pozván jen náhodou. Od té doby hrál ve více než dvou desítkách filmů a seriálů. Jeho poslední komedie „Bajkeři,“ ve které ztvárnil hlavní roli, se umístila mezi 25 nejúspěšnějšími filmy roku 2017. Mezi fanoušky se stala kultovní zejména o dva roky starší komedie „Andílek na nervy.“

Mnohými fanoušky byl objeven díky účasti v první řadě nejsledovanějšího pořadu „Tvoje tvář má známý hlas“ v roce 2016. Jeho hudební kariéra ale začala již v útlém teenagerském věku, kdy zpíval s kapelou The Colorblinds. V roce 2013 jako šestnáctiletý nahrál svůj sólový debut „Parfém“ a stal se objevem roku v anketách Český slavík, Óčko a Evropa 2, deska poté vyšla v červnu 2014.

Rokem 2013 také začala jeho nepřetržitá aktivní koncertní kariéra s vlastní živou kapelou, což zároveň podpořilo rozhodnutí nepokračovat na herecké konzervatoři. Čas radši věnoval do hereckých konkurzů v USA.

V roce 2018 svůj um rozšířil o boxování — zahrál si boxera v seriálu „První republika,“ a tančení — zasoutěžil si v show „StarDance aneb když hvězdy tančí.“ Více se také začal věnovat dabingu, stal se totiž oficiálním hlasem Toma Hollanda, známého z role Spider - Mana.

Adam se netají zájmem o politiku a v budoucnu nevylučuje kandidaturu v místních volbách na Letné. Dlouhodobě se také věnuje dobročinným aktivitám, například pro organizaci Život dětem.

Tvorba

Diskografie

Diskografie — singly

2019 Démoni
2018 Sixteen feat. MadSkill & Sensey
2018 V Tobě
2018 K.O.
2017 Slowmo feat. Renne Dang
2017 One Life feat. Celeste Buckingham
2017 Variace na renesanční téma feat. Vladimír Mišík
2015 Tak pojď
2014 Já nechci víc
2013 Tvoje světy

Diskografie — alba

2019 Deska v přípravě
2014 Parfém

Ocenění

Ocenění — vybraná

Hudební ceny Óčko 2013 — Objev roku
Anketa Český slavík Mattoni 2013 — Objev roku
Hudební ceny Evropy 2 2013 — Objev roku
YouTube 2016 — Top 5 nejsledovanější video v ČR

Filmografie

Filmy — vybrané

2017 Bajkeři
2016 Ani ve snu!
2017 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2017 Nechtě zpívat Mišíka
2015 Andílek na nervy
2014 MY 2
2013 Strach
2008 Taková normální rodinka
2008 U mě dobrý
2006 Kráska v nesnázích

Dabing — vybrané

2019 Spider - Man: Far From Home — Peter Parker/Spider - Man
2019 Avengers: Endgame — Peter Parker/Spider - Man
2017 Spider-Man: Homecoming — Peter Parker/Spider - Man
2018 Avengers: Infinity War — Peter Parker/Spider - Man
2016 Captain America: Civil War — Peter Parker/Spider  - Man

Televizní tvorba — vybrané

2018 Specialisté (seriál)
2018 StarDance aneb když hvězdy tančí (soutěžící)
2018 První republika (seriál)
2016 Tvoje tvář má známý hlas (soutěžící)
2015 Reportérka (seriál)
2014 Filharmonici na ulici (moderátor)
2013 Dé pětka (moderátor)
2012 Život je ples (seriál)
2011 Borgia (seriál)
2011 Cesty domů (seriál)

Adam Mišík